• Durven
  • Teaser
  • Teaser
  • Werkwijze
  • Mindfulness
  • Teaser
  • Training
  • Informatie

EMDR na gewapende overval

Eind 2011 vond er een overval plaats bij ons in de juwelierszaak. Drie mannen sloegen de hele winkel kort en klein en onder bedreiging van een wapen werd ik uit de keuken gehaald en moest de kassa open maken. Vanaf dat moment raakte mijn leven in een roller coaster van gebeurtenissen, emoties en stressmomenten. Ik kwam via een goede vriendin terecht bij Marianne.

Ik dacht dat ik het prima onder controle had, tot ik op een dag, ongeveer 1,5 jaar na dato, een woedeaanval kreeg die ik richtte op een allochtone medemens.Vanaf dat moment had ik mijn agressie niet meer onder controle en dat beangstigde me enorm. Ik kwam via een goede vriendin terecht bij Marianne. We bespraken de mogelijkheden van EMDR om de traumatische ervaring een plaats te geven. Ik ging heen voor agressie, maar door de therapie bleek dat dit ontstond door doodsangst. Marianne heeft me geholpen door gesprekken en EMDR therapie. Het was zo fijn mijn diepste gevoelens en emoties te kunnen delen met iemand die daar open voor staat en je niet veroordeelt. Door de EMDR heb ik een traumatische ervaring een plaats kunnen geven. Door de gesprekken heeft Marianne me inzicht in mijn eigen leven gegeven waardoor ik beter kan functioneren. Dit vergt oefening en kost energie, maar het helpt me om het vertrouwen in mezelf en de medemens terug te krijgen.

Er waren maar een paar EMDR sessies nodig om de angst en de woede onder controle te krijgen. Het vertrouwen in de medemens zal moeten groeien. De aanpak van Marianne is vakkundig, doelgericht en menselijk! Ze stelt op het juiste moment de juiste vraag en heeft aan een half woord genoeg. Dit past zij toe tijdens de EMDR sessie en in het gesprek en dat maakt dat je je begrepen voelt.

Verder vond ik het fijn dat er gewerkt werd naar een oplossing binnen een afzienbare tijd. Ik werd niet "aan het lijntje gehouden", maar echt daadwerkelijk geholpen. Binnen vier maanden konden we het afsluiten. Dat voelde heel goed!

Tiny, 49 jaar, ondernemer

Cookies zijn nodig voor deze website
Met het gebruik van onze diensten
geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.