• Durven
  • Training
  • Mindfulness
  • Teaser
  • Teaser
  • Werkwijze
  • Informatie
  • Teaser

BURN-OUT

Toen ik in april 2011 van 2 weken vakantie terug kwam was ik vermoeider dan toen ik wegging. Mijn vrouw en ik waren wel toe aan vakantie, maar wie is dat niet.

Bij terugkomst weer gewoon aan het werk gegaan. Dat bleek bijzonder zwaar, want ik was al moe bij het opstaan. En dan mag je nog een hele dag. En voor mij ook nog wel eens een avond als gemeenteraadslid.

Na ruim een week werken (en afzien) toch de huisarts gebeld en die gaf aan dat ik burn-out was. Dat is schrikken. Vooral omdat ik het had. En je weet immers niet wat je hebt. Gebroken been is makkelijk, dat ziet men en na 6 weken gips is het over.

De eerste week van mei me ziek gemeld en na een week thuis had ik zelf wel in de gaten dat ik dat niet in mijn eentje op zou kunnen lossen.

Ik heb op internet zitten zoeken en via Google kwam ik bij Marianne terecht. Gebeld en ik kon snel terecht voor een intake gesprek.

Je wilt immers wel weten of je dan ook echt burn-out bent, of ze kan helpen en of er een klik is.

Dat werd snel duidelijk, ik zat er midden in, ze kon me helpen en we hadden een klik. Wanneer ik alles terug reken ben ik natuurlijk al veel langer bezig geweest zo ver weg te geraken.

Wekelijks en later met meer tussenpauzes bezocht ik Marianne. Eerst moeilijke emotionele gesprekken, later vooral fijne gesprekken met tips, handvatten, de spiegel voorhouden enz. En leren rusten.
Het werkte.

En veranderen.

Want : “ Als je doet wat je deed, krijg je wat je had “.

En dat is precies wat we niet willen.

Ze liet me inzien waarom dingen zijn zoals ze zijn. Leef in het nu, voorspellen heeft geen zin. Laat het maar gebeuren.

Tussendoor heb ik wel afgelopen zomer 2013 weer tegen de rand gezeten. Dan weer 2 sessies bij Marianne, even bijpraten en de zaak weer scherp zetten.

Kortom, ik slaap weer perfect en werk sinds oktober 2013 weer gewoon hele dagen en volledig. Dan ben ik totaal ruim 2 ½ jaar onderweg geweest naar herstel. Ik had niet gedacht in 2011 dat ik weer 100% terug zou kunnen komen. Wat ik eerder heb gezegd, dat had ik niet alleen kunnen doen.

Ted van Haaster, verkoper Peugeot.

Cookies zijn nodig voor deze website
Met het gebruik van onze diensten
geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.