• Teaser
  • Durven
  • Training
  • Mindfulness
  • Teaser
  • Informatie
  • Teaser
  • Werkwijze

Bevlogen Leidinggeven

Motivatie
Mensen in beweging brengen is niet altijd een eenvoudige zaak. Managers doen erg hun best om hun medewerkers te motiveren. Er wordt van alles bedacht en gedaan, opdat de mede­werkers het belang van een ander gedrag gaan inzien. Vaak hebben de pogingen eerder een averechtse uitwerking en moet de manager steeds creatiever worden om zijn mensen te motiveren. Voor de manager een demotiverende situatie en voor de medewerkers ook. Wat is dan toch het geheim van goed leidinggeven?

Inspiratie

Als we het woord motiveren veranderen in inspireren verplaatsen we de aandacht van alleen het hoofd ook naar het hart. Leidinggeven wordt daarmee een ander verhaal. Een manager, die inspireert is daar niet bewust mee bezig. Mensen, die doen waar hun hart ligt en daar in geloven, zijn inspirerende mensen. Zij weten wat hen drijft en halen het beste van zichzelf naar boven en weten hetzelfde verlangen bij hun medewerker op te wekken. Zo werken mensen vanuit hun zielsverlangen, hun eigen inspiratie. Maar hoe kun je dat dan bereiken?

Inspiratie begint bij jezelf en nieuws­gierig te zijn, wat je ten diepste in beweging brengt, waar je voor wil gaan. Goed leidinggeven begint dus met zelf­inzicht.

Zelfinzicht

Zelfinzicht, het woord zegt het al, is naar binnen kijken. Licht laten schijnen op nog niet zo geëxploreerde delen in jezelf. Hoe kijk je naar jezelf; hoe kijk je naar je werk; hoe kijk je naar je medewerkers; hoe ga je om met je autoriteit; wat zijn jouw waarden en normen. Welke over­tuigingen heb je. Welke obstakels kom je tegen. En daarmee te ontdekken, dat er onver­moede mogelijkheden in jezelf aanwezig zijn, die wachten op expressie. Meer inzicht krijgen in je doelen. Je innerlijke leider ontdekken, geïnspireerd raken.

Resultaat
Een manager, die zichzelf kent, niet alleen met zijn hoofd, maar ook vanuit zijn hart handelt, zal met zijn mede­werkers een relatie kunnen opbouwen, die haar vruchten zal afwerpen. De toewijding en het arbeidsplezier zullen toenemen en daarmee vanzelf­sprekend ook de productiviteit. Een bevlogen leider beschikt over een innerlijke balans tussen ‘mannelijke’ en ‘vrouwelijke’ eigenschappen.

Wij geloven, dat welbevinden en presteren elkaar beïnvloeden. Directe communicatie, het geven en ontvangen van feedback, ontwikkeling en elkaar steunen in de samenwerking, eigen verantwoording voelen en variatie binnen de taken, zijn energie­bronnen, die mensen inspireren en plezier in hun werk geven. Dat resulteert in een bevlogenheid, die ervoor zorgt dat mede­werkers zich ‘mede-eigenaar’ van de organisatie voelen.

Focus
Zelfinzicht leidt tot mensenkennis. Wil je mensen kunnen inspireren, dan zul je eerst moeten weten waardoor jijzelf geïnspireerd wordt. Daarom wordt in deze training de focus gelegd op bewustwording en het op zoek gaan naar drijfveren, waarden, normen en overtuigingen. Ook aan intermenselijke communicatie zal veel aandacht worden besteed. Werkvormen in deze training zijn beperkte theorie, ervaringsgerichte oefeningen, visualisatie, creatieve expressie en uitwisseling.

Cookies zijn nodig voor deze website
Met het gebruik van onze diensten
geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.