• Training
  • Informatie
  • Teaser
  • Durven
  • Teaser
  • Werkwijze
  • Mindfulness
  • Teaser

Ik & jij

Sta je er wel eens bij stil dat je je familie, vrienden, partner, collega’s en de rest van de wereld, alle situaties die je tegenkomt, waarneemt door jouw eigen gekleurde bril? Gekleurd door jouw (voor)oordelen, overtuigingen, verwachtingen, verlangens en behoeften?

Alles wat zich in jou afspeelt heeft effect op hoe jij jezelf en de ander ervaart en hoe jij je manifesteert in je relaties. Met andere woorden: de manier waarop je kijkt naar de buitenwereld zegt alles over jouw binnenwereld.

In onze communicatie met de ander speelt beeldvorming een grote rol. In de meeste gevallen klopt ons zelfbeeld net zomin als het beeld dat wij van de ander hebben. Dat leidt tot gedrag dat evenmin klopt en zijn weerslag heeft op de ander. Daarmee wordt een voedingsbodem voor conflict, onbegrip, agressie en geweld gecreëerd.

We (ver)oordelen, plakken etiketten, vergelijken en hebben geleerd te denken in goed en fout, gelijk en ongelijk, mooi en lelijk, vriend en vijand, winnen en verliezen.

Op het gebied van de waarneming speelt nog een andere factor mee die voor hindernissen in de relatie kan zorgen: de projectie.

Als we dingen in onszelf tegenkomen, die ons niet bevallen en waar we ons aan ergeren, projecteren we die onbewust op anderen. Zo hebben we dan ons probleem opgelost door de ander te beschuldigen.

Wat ook de relatie in de weg kan staan is, dat we onszelf vaak niet durven te laten zien, het moeilijk vinden om kleur te bekennen. Door je te laten kennen word je immers kwetsbaar en loop je kans hierop afgerekend te worden.

Maar het kan ook anders!

De tweedaagse training ‘Ik en Jij’ biedt je de kans meer inzicht te krijgen in hoe je vanuit bestaande patronen ageert of reageert en welk effect dat heeft op je relaties. Door je bewust te worden van je gedachten en gevoelens en verantwoording te nemen voor jouw behoeften, kunnen deze patronen doorbroken worden. Het realiseren van optimale relaties ligt hiermee binnen handbereik.

Meer zelfkennis en bewustzijn bieden je de mogelijkheid op een nieuwe manier om te gaan met de ander, zowel in je privé-leven als in werksituaties.

Wil jij écht in relatie gaan met jezelf en de ander, meld je dan aan voor deze inspirerende training.

 

Cookies zijn nodig voor deze website
Met het gebruik van onze diensten
geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.